Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Financial Controller A (2 fte) in Sittard

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Financial Controller A (2 fte) in Sittard

Ben jij die persoon die collega’s moeiteloos meeneemt in de door jou opgestelde rapportages en andere relevante financiële informatie? Je duidt het verhaal achter de cijfers en kunt wat voor jou vanzelfsprekend is, overbrengen aan anderen? Dan komen wij graag in contact met jou!

De functie

“Wij werken samen voor Sittard-Geleen” is de organisatievisie die een jaar geleden is ingezet. Een van de actiepunten hieruit is: De P&C-producten dienstbaar en meer van toegevoegde waarde te laten zijn voor zowel de raad en college, maar ook voor de organisatie.

Het team Financiën voorziet in een betrouwbare (financiële) informatievoorziening en vertaalt deze in uitvoeringstaken van de P&C-cyclus. Als Financial Controller A ben je primair verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid (tijdig, juist, volledig en controleerbaar) van de financiële gegevens.

Als Financial Controller A vorm je samen met de andere P&C-medewerkers de basis voor de totstandkoming van P&C-producten. Daarnaast fungeer je als sparringpartner voor de collega’s binnen het team, de teamcontrollers en collega’s uit de lijn.

Wat ga je doen?

De volgende werkzaamheden behoren in ieder geval tot je takenpakket:

  • Ondersteunen met betrekking tot de inrichting van de Planning & Control cyclus, de verbetering van de bedrijfsvoering en efficiency- en de effectiviteitsverbeteringen binnen het cluster respectievelijk de diverse teams. Dit alles met jouw specialisme op het gebied van financiën.
  • Signaleren van (financiële) knelpunten middels het maken van financiële overzichten en deze uitwerken ten behoeve van de teamcontroller en de betreffende budgetbeheerders.
  • Ondersteunen van het cluster respectievelijk het team bij het opstellen van de planning & control documenten op cluster- / teamniveau en het verzorgen van de afstemming met de teamcontroller. Je focus ligt hierbij op budgetten (getrouwheid, rechtmatigheid).
  • Fungeren als vraagbaak voor productbeheerders voor dagelijkse en cyclische planning & control vraagstukken.

De werkzaamheden bestaan daarnaast in specifieke zin onder meer uit:

  • Definiëren en verankeren van Interne Beheersmaatregelen binnen (nieuwe financiële) processen
  • Definiëren van financiële managementinformatie voor de verschillende teams
  • Financiële managementinformatie bouwen / beheren binnen (te ontwikkelen) processen/ procesinrichting
  • Gevraagd en ongevraagd geven van financieel advies
  • Waarnemen van collega-adviseurs indien nodig

Wie ben je

Je bent een doortastende collega met oog voor kansen en een kritische kijk naar de toekomst: Doen we de juiste dingen en doen we de dingen goed? Daarnaast ben je analytisch sterk en je analyses monden uit in een helder financieel advies. Evenwicht, flexibiliteit en stressbestendigheid maken jou tot een solide teamplayer. Als Financial Controller A heb je een positieve grondhouding met een kritische blik.

Leidend bij jouw adviezen is de operationele uitvoerbaarheid en het aanbieden van alternatieven. Vanzelfsprekend aangevuld met passende beheersmaatregelen.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

  • HBO werk en denk niveau
  • Aantoonbare ervaring met vakgebied Planning & Control
  • Proactief en zelfstandig kunnen werken
  • Planmatig en projectmatig kunnen werken
  • Aanstekelijk kunnen communiceren over jouw vakgebied als financieel deskundige
  • Ervaring binnen een gemeentelijke werkomgeving is een pré. Kennis van beleidsvormende processen in het bijzonder

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Financial Controller A maximaal € 4.494,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar.

Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is met ruim 93.000 inwoners een van de grote steden van Limburg met volop kansen, een bloeiende economie voor de gemeente en de regio, een rijke historie en aantrekkelijke omgeving. We werken samen met inwoners en partners aan een gemeente waarin het goed wonen, leven, werken en ontspannen is. Onze medewerkers zijn professioneel en toegankelijk, werken flexibel en klantgericht met de blik naar buiten.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat op dit moment uit twee lagen: 6 directeuren en daaronder 26 teammanagers. Er werken zo’n 945 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je bij het cluster Concern in het team Financiën.

Team Financiën

Het team Financiën bestaat uit ruim 40 enthousiaste collega’s. Samen staan we aan de lat voor de taken op financieel gebied in de ruimste zin des woords. We dragen zorg voor het betalingsverkeer, voor de financiële administratie, de financiële informatievoorziening, de financiële analyse, het financieel adviezen, de fiscaliteiten, de interne controle en het tot stand komen van de P&C-producten op concernniveau.

We zijn een team in ontwikkeling. De huidige ontwikkelingen in de organisatie vragen van ons team dat, qua dienstverlening naar de klant, anders gewerkt moet worden. We werken aan de organisatie van de toekomst waarin we vooruitkijken en kiezen voor duurzame oplossingen. We verwachten van jou dat je hieraan bijdraagt. Samen met je collega’s geef je invulling aan een gemeente die werkt aan het bereiken van maatschappelijke resultaten.

Het team heeft de afgelopen tijd een beweging gemaakt. Van buiten naar binnen en het werken vanuit de bedoeling staan centraal. Elke collega mag hier zijn of haar professionele ruimte

zoeken. Samen en in verbinding met de opgaven en doelen van de organisatie is richting gegeven aan vernieuwing en verbetering van enkele processen op financieel gebied. Momenteel staat het team voor een verdere optimalisatie van de financiële –en control functie. De contouren van deze doorontwikkeling zijn vastgesteld. De komende periode staat in het teken van verdere uitwerking en inrichting. Verder bouwen is het doel!

Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is met ruim 93.000 inwoners een van de grote steden van Limburg met volop kansen, een bloeiende economie voor de gemeente en de regio, een rijke historie en aantrekkelijke omgeving. We werken samen met inwoners en partners aan een gemeente waarin het goed wonen, leven, werken en ontspannen is. Onze medewerkers zijn professioneel en toegankelijk, werken flexibel en klantgericht met de blik naar buiten.

De organisatie

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 9 november 2020 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 13 november 2020.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sandra Blom, teammanager team Financiën, tel.+31 6 51278410 , e-mail: sandra.blom@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Bert Habets adviseur HRM ,tel.+31 46 477 7714 , e-mail: bert.habets@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.