Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Domeinregisseur ruimtelijk/economisch

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Domeinregisseur ruimtelijk/economisch

Heb jij de ambitie om met visie samen te werken aan de maatschappelijke opgaven in onze stad en regio en is de rol van aanjager, verbinder, regisseur, netwerker en cultuurdrager je op het lijf geschreven? Dan zoeken we jou!

Wat willen we bereiken

Ons bestuur heeft een organisatie aanpak vastgesteld, gericht op het versterken van onze strategische ontwikkelkracht. Aanleiding is een organisatie breed besef dat de aanpak van complexe vraagstukken een andere scoop vraagt. En dat de snel veranderende samenleving, naast de traditionele rol een andere rol van de overheid vraagt, namelijk een netwerkende en de participerende overheid.

Om dit te stimuleren zetten we in op het versterken van zowel de strategische als de tactische laag in de organisatie. Hiermee willen we de ‘gemeentelijke strategische agenda’ verder versterken, meer investeren in externe netwerken onder andere door community management en nieuwe vormen van samenwerking stimuleren en ontwikkelen. Voor het aanjagen en borgen van deze ontwikkeling introduceren we een nieuwe functie in onze organisatie, namelijk de functie van domeinregisseur.

Wat ga je doen

Je gaat samen met het bestuur, management, collega’s en relaties binnen en buiten de gemeentelijke organisatie aan de slag om deze ontwikkeling te stimuleren. Alles gericht op kansen voor de stad en haar inwoners. Onze belangrijkste maatschappelijke opgaven reken je tot je verantwoordelijkheid; opgaven in zowel het sociaal/maatschappelijke als het ruimtelijk economische domein, waarbij in een samenhangende aanpak deze domeingrenzen vervolgens verlaten worden.

Je opdracht is helder maar je takenpakket leggen we niet op voorhand vast. Je krijgt de ruimte hier samen met bestuur en collega’s invulling aan te geven op een wijze die sterk bijdraagt aan de beoogde ontwikkeling. Collega’s breed in de organisatie van zowel beleid als uitvoering waarbij je onderdeel wordt van de staf Beleid bestaande uit de managers maatschappelijke -, ruimtelijke- en economische ontwikkeling, clusterhoofd Beleid en financieel, juridische en HR- ondersteuning.

Je inzet leidt tot een leeromgeving gericht op het tot stand komen van nieuwe werkwijzen en sterke verbindingen intern en extern.

We willen graag met jou van gedachten wisselen over hoe je hier invulling aan kunt geven.

Wie ben je?

Je bent sterk analytisch en kan complexe vraagstukken op strategisch niveau vanuit meerdere beleidsdisciplines analyseren. Daarnaast kun je verschillende advies- en invloedstijlen hanteren om op een dieper niveau draagvlak te creëren voor oplossingen. Zo breng je het adviesproces in een complexe omgeving met uiteenlopende belangen tot een goed resultaat en weet je hoe dit projectmatig, programmatisch of opgavegericht aangepakt kan worden.

Je doorziet de verschillende arena’s in het maatschappelijk en politiek-bestuurlijke krachtenveld en kan hierin doeltreffend opereren. Je bent een belangrijke speler in het gemeentelijk netwerk, een stevige persoonlijkheid, verbindend, bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust en analytisch en resultaatgericht. En 'last but not least', je kunt tegen een stootje en toont veerkracht als het even tegen zit.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin collega's aan samenhangende opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Als Domeinregisseur kun je maximaal € 6.302,=. bruto per maand verdienen (salarisschaal 13) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacatures betreffen een fulltime functie van 36 uren uur per week.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat op dit moment nog uit drie lagen: 2 directeuren, 4 hoofden en daaronder 21 teammanagers. We werken toe naar een plattere organisatie, uiteindelijk op basis van twee managementlagen. Er werken zo’n 945 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen ligt uniek, in het smalste deel van Nederland, tussen België en Duitsland: de Euregio Maas-Rijn. Met onze ruim 92.500 inwoners is het de centrumgemeente van de regio en de derde gemeente van de provincie Limburg. Herkenbaar is de gemeente door de prachtige Maasvallei en de vloeiende overgang naar het heuvelland. Als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, onderwijs- en onderzoeksorganisaties in de topsector Chemie, komen mensen uit alle windstreken naar Sittard-Geleen. Er is een ruim onderwijsaanbod: van vmbo-scholen tot universitaire opleidingen in de regio. Veelal in nauwe wisselwerking met het bedrijfsleven. Een historische binnenstad, cultureel erfgoed, evenementen en een grote diversiteit aan sportvoorzieningen maken het ook een aantrekkelijke stad om te wonen of te verblijven.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 28 augustus a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Voor meer informatie over de functie kun je vanaf 24 augustus a.s. contact opnemen met Annabelle Pereboom, Hoofd beleid, telefoonnummer +31 6 46023830 , e-mail Annabelle.Pereboom@Sittard-Geleen.nl Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Relinde Zits, tel. +31 6 50203319 , e-mail: Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.