Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Coördinator Cameratoezicht & Handhaving

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Coördinator Cameratoezicht & Handhaving

Ben jij de persoon die graag de handen uit de mouwen steekt, affiniteit heeft met techniek en een bijdrage wil leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente?

Dan zoeken we jou!

Wat doe je?

Cameratoezicht

Sinds 2014 heeft de gemeente Sittard-Geleen cameratoezicht in de centra van Sittard en Geleen. Op dit moment hangen er 72 gemeentelijke camera’s die bijdragen aan de handhaving van de openbare orde. Het cameratoezicht in de gemeente Sittard-Geleen is het afgelopen jaar fors doorontwikkeld. Zo is het huidige cameratoezicht gedegen geëvalueerd, loopt er een nieuwe aanbesteding en is beleid in ontwikkeling. Ten behoeve van een goede borging van deze doorontwikkeling is een coördinerende rol noodzakelijk. Als coördinator cameratoezicht & handhaving vervul jij onder andere deze rol en ben je mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling. Soms ben je ook projectmedewerker tijdens de jaarwisseling, evenementen en voetbalwedstrijden.

Handhaving

De rol die Team Handhaving vervult op het gebied van leefbaarheid is volop in ontwikkeling. Daar waar Team Handhaving eerst geen rol had in het cameratoezicht krijgen de BOA’s nu een belangrijke rol. De uitbreiding van de uitrusting van de BOA’s op straat is daar onderdeel van.

Jij:

  • Bent eerste aanspreekpunt cameratoezicht;
  • Werkt mee aan de implementatie van het nieuwe cameratoezichtsysteem;
  • Zorgt ervoor dat het cameratoezicht organisatorisch goed verloopt en de kwaliteit gewaarborgd blijft;
  • Werkt nauw samen met politie en de BOA’s;
  • Instrueert politieagenten en BOA’s over het cameratoezichtsysteem;
  • Voert contractmanagement met de leverancier van het cameratoezichtsysteem;
  • Onderhoud contacten met partners;
  • Organiseert en regelt (mobiele) bijplaatsingen van de camera’s;
  • Beheert het registratiesysteem;
  • Werkt nauw samen met de collega’s van openbare ruimte;
  • Evalueert het cameratoezicht en doet verbetervoorstellen.

Wie ben je?

  • Je hebt kennis van en affiniteit met (camera)techniek;
  • Je bent iemand die stressbestendig is zowel op gebied van werken onder tijdsdruk als werken onder politiek/bestuurlijke druk;
  • Je hebt inzicht in en begrip van maatschappelijke verhoudingen en bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen;
  • Je bent flexibel inzetbaar, aangezien werkzaamheden soms vereisen dat ook buiten kantoortijden wordt gewerkt;
  • Je bent in staat om prioriteiten te stellen en kan makkelijk schakelen tussen werkzaamheden;
  • Je bent een teamplayer, zowel binnen het eigen team als met andere teams/afdelingen en externe partners;
  • Je bent besluitvaardig, nauwkeurig en bent goed in staat om je verantwoordelijkheid te nemen;
  • Je organiseert en regelt graag;
  • Je denkt in oplossingen.

Kennis en vaardigheden

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent communicatief vaardig zowel schriftelijk als mondeling;
  • Je hebt technische kennis en vaardigheden • Je bent flexibel;
  • Je kan zowel operationeel als tactisch schakelen;
  • Je kan meedenken op beleidsniveau.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Als Coördinator cameratoezicht & handhaving kun je maximaal €4.048,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een tijdelijke functie (36 uur per week) vooralsnog voor de duur van 1 jaar met uitzicht op eventuele verlenging.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 945 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Openbare Orde en Veiligheid, maar werk je ook nauw samen met team Toezicht & Handhaving.

Team Openbare Orde en Veiligheid

Binnen het team Openbare Orde en Veiligheid wordt gewerkt aan allerlei onderwerpen op het gebied van openbare orde en veiligheid, bestaande uit sociale veiligheid, zorg & veiligheid, fysieke veiligheid en ondermijning. Cameratoezicht is onderdeel van sociale veiligheid, maar heeft raakvlakken met alle gebieden. Team Openbare Orde en Veiligheid bestaat uit 40 medewerkers.

Team Toezicht & Handhaving

Team Toezicht & Handhaving bestaat uit twee units, Unit Leefbaarheid (unit Boa)

en Unit Omgevingsrecht (unit Wabo/Juridisch). Je werkzaamheden vallen onder de Unit Leefbaarheid. Deze unit is verantwoordelijk voor het toezicht in de openbare ruimte. De boa’s dragen bij aan de veiligheid en leefbaarheid. Zij hebben zowel de mogelijkheid om strafrechtelijk als bestuursrechtelijk te handhaven.

De stad

Sittard-Geleen ligt in het smalste deel van Nederland, grenzend aan België en Duitsland: de Euregio Maas-Rijn. Met onze ruim 92.500 inwoners is het de centrumgemeente van de regio en de derde gemeente van de provincie Limburg. Samen met Maastricht, Heerlen en de andere Zuid-Limburgse gemeenten hebben wij de ambitie om één van de aantrekkelijkste regio’s te worden in Europa.

De gemeente ligt in de prachtige Maasvallei met een vloeiende overgang naar het heuvelland. Als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, onderwijs- en onderzoeksorganisaties komen mensen uit alle windstreken naar Sittard-Geleen. Onderscheidend zijn: automotive (VDL NedCar), logistiek (Barge Terminal), zorg (Zuyderland), chemische industrie (Sabic, OCI), MKB en, niet in de laatste plaats, de Brightlands Chemelot Campus waar innovatie centraal staat. Sittard-Geleen ligt op een knooppunt van infrastructuur met de grootste binnenhaven van Nederland, internationale snelwegen en de directe nabijheid van een vliegveld. Er is een ruim onderwijsaanbod van vmbo-scholen tot universitaire opleidingen die nauw samenwerken met het bedrijfsleven.

Het is prettig wonen, werken en leven in Sittard-Geleen.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 1 november a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 4 november a.s. Uiterlijk 2 november hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique Kollau, teammanager Openbare Orde en Veiligheid, e-mail monique.kollau@sittard-geleen.nl, via +31 6 15866544 of Lotte Heijgelen, Projectleider Openbare Orde en Veiligheid, e-mail: lotte.heijgelen@sittard-geleen.nl, via +31 6 34326973

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Maxime van Hooren, adviseur HR, via +31 6 15523703

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.