Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Buitengewoon Opsporingsambtenaar-B

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Buitengewoon Opsporingsambtenaar-b

Ben jij die persoon die als toezichthouder/handhaver een bijdrage gaat leveren aan het bestrijden van high impact crimes, ondermijning en andere vormen van onveiligheid? Dan zoeken we jou!

Boa’s vervullen een onmiskenbare en onmisbare rol in de lokale handhaving van wet- en regelgeving. Naast de reguliere handhaving van overlast feiten vervullen boa’s in toenemende mate een rol bij meer specifieke en gespecialiseerde vormen van handhaving. Deze vormen van handhaving begeven zich op het snijvlak leefbaarheid en veiligheid, dan wel in het veiligheidsdomein. Zo vervullen boa’s in het kader van de brede aanpak van ondermijning en andere veiligheidsthema’s inmiddels een onmiskenbare rol. Onderdeel van de impuls is dan ook een versterking van het toezicht op- en de handhaving van onze rechtsregels, die zich bevinden op het snijvlak van leefbaarheid en veiligheid. Dit doen we onder andere door een informatie gestuurde inzet van Buitengewoon Opsporingsambtenaren, met het taakveld snijvlak leefbaarheid en veiligheid. Werkzaamheden zijn onder meer invulling geven aan de (uitvoerende) rol in het bestuurlijke spoor van de aanpak van ondermijning, zoals controles op illegale prostitutie in woningen en controles van gesloten panden, projectmatige controles op spookbewoning, maar ook de aanpak van straathandel/drugsoverlast en High Impact Crimes, zoals controles op heling (Digitaal opkopersregister).

Jij

  • Bent integer, stressbestendig, zelfstandig en resultaatgericht;
  • Stelt (strafrechtelijk) onderzoek in bij vermoeden van overtreding binnen het taakveld;
  • Stelt processen-verbaal en rapporten op;
  • Bent in staat om zelfstandig te plannen, organiseren (en voorzitten) van (handhaving) acties en vergaderingen;
  • Participeert in multidisciplinaire teams en (preventieve) acties;
  • Bent innovatief en werkt vanuit verbinding;
  • Verricht zelfstandig (preventieve) controles (zoals bijv. op grond van Wet Basisregistratie Personen, de Algemene Plaatselijke Verordening en het Digitaal opkopersregister);
  • Adviseert (on)gevraagd medewerkers binnen team Openbare Orde en Veiligheid op basis van je bevindingen;
  • Kan feiten helder en gestructureerd vastleggen en overzichtelijk presenteren.

Wij vragen

  • Iemand met minimaal MBO-3 niveau, aangevuld met specifieke opleiding tot buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA);
  • Iemand die bereid is om in (piket)diensten te werken (dag, avond, weekend);
  • Iemand die bereid is om incidenteel nachtdiensten te werken;
  • Iemand die in het bezit is van Rijbewijs B;
  • Iemand die bereid is tot het volgen van (functiegerichte) opleidingen;
  • Iemand die bijdraagt aan het (preventief) bestrijden van High Impact Crimes, ondermijning en andere vormen van onveiligheid;
  • Iemand die integer weet om te gaan met gevoelige en vertrouwelijke informatie.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Boa-B maximaal € 3.145,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 7) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uren uur per week, vooralsnog tot 1 januari 2022. Voor deze vacature zijn we op zoek naar 1 FTE.

De organisatie

De directie geeft richting aan de koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie met de blik naar buiten. Op weg naar een organisatie die inspeelt op (toekomstige) ontwikkelingen. Ruimte gevend aan ondernemerschap van de medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderend. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Met als doel om meer maatschappelijke resultaten te bereiken voor en met inwoners, ondernemers en partners in de gemeente.

Onze medewerkers zijn professioneel en toegankelijk, werken flexibel en klantgericht met de blik naar buiten.

De gemeentelijke organisatie bestaat op dit moment nog uit drie lagen: 2 directeuren, 4 clusterhoofden en daaronder 21 teammanagers. Op dit moment kantelt de organisatie stap voor stap naar een directiemodel waarin de laag clusterhoofden zal verdwijnen.

Er werken zo’n 875 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. De taken van de organisatie zijn ondergebracht in 5 clusters: Beleid, Dienstverlening, Sociale Zaken, Ruimtelijke Projecten & Beheer en Bedrijfsvoering.

In deze functie werk je bij het team Openbare Orde en Veiligheid (OOV).

Team OOV

De gemeente Sittard-Geleen geeft een impuls aan de aanpak op het thema Veiligheid. Dit doen we door breed te investeren in de veiligheidsaanpak. Veiligheid heb je immers niet zomaar: dat moet je verdienen, je moet het onderhouden, je moet opletten en ingrijpen. Daar hebben we enthousiaste mensen voor nodig. Mensen die grenzen durven te verleggen en op innovatieve wijze willen bijdragen aan de veiligheidsaanpak. Mensen die samenwerken over team- en organisatiegrenzen heen. Vanuit verbinding met in- en externe partners en vanuit het principe ‘samen sterk, samen sterker’. Altijd met het doel: Sittard-Geleen veiliger maken.

Er zijn allerlei veiligheidsvraagstukken die qua aanpak en preventie in Sittard-Geleen hoog op de agenda staan. Het team Openbare orde en Veiligheid speelt een belangrijke rol in de advisering naar de burgemeester. Het veiligheidshuis maakt integraal onderdeel uit van het team OOV. In het Veiligheidshuis zijn alle zorg- en veiligheidspartners onder één dak geplaatst hetgeen een integrale multiproblem-aanpak versterkt.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 8 juli ’20 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jo Vleugels, Projectleider Team Openbare orde en Veiligheid, tel. +31 6 46013702 , e-mail: jo.vleugels@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Monique Huveneers, via 046 – 477 76 97 of via monique.huveneers@sittard-geleen.nl

Aquisitie wordt niet op prijs gesteld.