Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsmedewerker team Uitkeringen (vooralsnog tot eind 2022)

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Beleidsmedewerker team Uitkeringen (vooralsnog tijdelijk tot eind 2022)

Achtergrondinformatie

De missie van het team Uitkeringen is “werk boven uitkering”: “werk voorop, kansen voor iedereen”. Indien een uitkering noodzakelijk is, dan is het vaststellen van het recht op uitkering aan de orde. Daarnaast zijn het inzetten op fraudebestrijding/handhaving, het verlenen van bijzondere bijstand, kinderopvang, maatwerk aanvragen vorm geven aan armoedebeleid en schuldhulpverlening in de gemeente Sittard-Geleen taken die belegd zijn binnen team Uitkeringen. Het team is ingedeeld in 5 gebiedsteams.

Team Uitkeringen is één van de teams die deel uitmaken van Vidar. Vidar is de nieuwe naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf (voormalig Vixia BV) en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen.

Naast Team Uitkeringen, bestaat Vidar uit de teams Commercie, Ontwikkeling, Productie & diensten en Ondersteuning. De formatie van Vidar bedraagt ruim 200 fte, waarvan zo’n 90 medewerkers bij het team Uitkeringen werken.

Jouw opdracht

Binnen de huidige beleidsgroep is ruimte ontstaan voor een beleidsmedewerker voor diverse beleidsstukken op het gebied van de Participatiewet en met een taakaccent op armoede- en schulden. In deze functie heb je een adviserende rol naar MT en bestuur, ontwikkel je in samenspraak beleid en werk je projectmatig aan de implementatie van beleid en daarmee samenhangende projecten. Tegelijkertijd vervul je een verbindende rol tussen de partijen die in dit speelveld actief zijn. We zoeken ook nadrukkelijk beleidsmedewerkers die als projectleider uitvoering geven aan beleid dat zij tegelijkertijd ook zelf ontwikkelen.

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde HBO opleiding. Ervaring in een gemeentelijke organisatie is een must, ervaring binnen het Sociaal Domein een pré.

  • Je houdt ervan zaken aan te pakken; je draagt zelf ideeën aan en biedt hulp aan waar nodig;
  • Nieuwsgierig, dat ben jij zeker! Je kunt je nieuwe onderwerpen snel eigen maken en durft je (professionele) mening te geven;
  • Je functioneert prima onder druk;
  • Werken aan meerdere opdrachten tegelijkertijd? En schakelen tussen tactisch en operationeel niveau? Daar draai jij je hand niet voor om;
  • Je kunt goed schrijven: je adviezen zijn scherp en kernachtig;
  • 'Politiek-bestuurlijk sensitief’, dat geldt zeker voor jou. Je kunt dus schakelen met bestuurders en je begrijpt het politieke speelveld.
  • Je hebt in deze functie te maken met veel interne en externe partijen. Jij bent goed in staat om te verbinden en de samenwerking tussen partijen te bevorderen.
  • Je kunt prima je mannetje staan als het gaat om projectmatig werken. Taken zijn vaak projectmatig van aard en je hebt als beleidsmedewerker daar een coördinerende rol in.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin collega’s elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin je samen aan integrale opdrachten werkt en eigen verantwoordelijkheid neemt.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Hybride werken maakt een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van een uitgebreid opleidingsprogramma.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Beleidsmedewerker maximaal € 4.671,= bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een functie voor 32-36 uren per week t/m eind 2022.

Contact

Ben jij enthousiast over deze interessante opdracht? Solliciteer dan vóór 5 juni a.s. via solliciteren@sittard-geleen.nlen laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Heb je nog vragen neem dan contact op met André Steentjes, Teammanager Uitkeringen Vidar, via 06 – 22 96 00 96.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, HRM adviseur, tel.+31 6 46191331 , e-mail monique.huveneers@sittard-geleen.nl