Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsmedewerker Jeugd

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Beleidsmedewerker Jeugd

Heb jij een duidelijke visie op het jeugddomein en ben jij die beleidsmedewerker Jeugd die wij zoeken?

Wat doe je?

Als beleidsmedewerker Jeugd richt je je op het initiëren, ontwikkelen, coördineren, uitvoeren en evalueren van een adequaat uitvoeringsbeleid op het gebied van (toegang tot) jeugdhulp. Daarbij vertaal je het beleid naar de feitelijke uitvoering door de medewerkers van het team Jeugd. Je adviseert ten aanzien van specifieke (beleids)ontwikkelingen, stelt beleidsstukken en rapportages op en onderbouwt deze. Ook neem je deel aan het portefeuillehouderoverleg en adviseer je (mede) de portefeuillehouder en heb je regelmatig contact met beleidsmedewerkers van de regio-gemeenten. Daarnaast draag je bij aan projecten binnen het team en daarbuiten.

Wie ben je?

Je hebt een duidelijke visie op het jeugddomein en weet wat er daarbinnen speelt. Je hebt een sterk analytisch vermogen. Je bent klantgericht en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dit uit zich in het nemen van initiatief ten behoeve van beleidsverbetering van het team Jeugd en de vertaling daarvan naar de uitvoerende collega’s. Daarbij ben je politiek sensitief.

Wat weet je?

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding
  • Ervaring op het gebied van het sociale domein en bij voorkeur het jeugddomein.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin collega’s elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin je samen aan integrale opgaven werkt en eigen verantwoordelijkheid neemt.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Hybride werken maakt een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van een uitgebreid opleidingsprogramma.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je- als beleidsmedewerker Jeugd maximaal €4.671,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Jeugd.

Team Jeugd

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdhulp. Het team jeugd is een fris jong team die vol enthousiasme de gemeentelijke taken op het gebied van de toegang tot de jeugdhulp op zich neemt. De samenwerking met ouders, opvoeder(s) en het kind staat hierbij voorop waarbij wij nadrukkelijk uitgaan van de eigen verantwoordelijkheid en kracht. Met een actieve opstelling wordt ingezet op het organiseren van de juiste zorg en of hulpverlening. Waar de veiligheid van het kind in het geding is, nemen wij nadrukkelijk stelling, anticiperen op de situatie en ondernemen de juiste acties.

De gemeente Sittard-Geleen wil dat kinderen en jongeren naar vermogen mee kunnen doen, hun talent kunnen ontwikkelen en veilig en gezond opgroeien. Het Team Jeugd levert hieraan een bijdrage. Het team is verantwoordelijk voor de toegang tot de Jeugdzorg en voert casusregie in multi-problem gezinnen. Daarnaast worden de taken leerlingenvervoer en kinderopvang op basis van de sociaal medische indicatie uitgevoerd.

Het Team Jeugd bestaat uit de Unit Administratie, Unit Toegang en Regie, coördinatoren, kwaliteitsmedewerkers, adviseurs Jeugdhulp, een toezichthouder, beleidsmedewerkers, de gedragswetenschapper en de teammanager. Bij team Jeugd werken ruim 45 medewerkers.

Contact

en jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 25 mei 2022 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Eric van Mulken, teammanager Jeugd via 06 – 30563416.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Maxime van Hooren, HR-adviseur via +31 6 15523703

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.