Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: (allround) Consulent WMO

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

(allround) Consulent WMo

Ben jij die flexibele persoon die doet wat nodig is en niet gaat voor standaardoplossingen?

Wat doe je?

De kerntaak van de Wmo-consulent is uitvoering geven aan onderdelen van de Wmo 2015 zoals het verstrekken van informatie en advies en het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie voor mensen met een lichamelijke, dan wel psychische beperking.

Daarbij gaan wij uit van “doen wat nodig is” en het effect wat de inwoner samen met ons wil bereiken, waarbij geen standaardoplossingen worden geboden maar aandacht is voor de vraag en iemands persoonlijke situatie.

Als allround consulent Wmo bij de gemeente Sittard-Geleen ben je verantwoordelijk voor de integrale afhandeling en regie van meldingen voor een Wmo-voorziening (brede integrale probleem-inventarisatie, aandacht voor eigen kracht en mogelijkheden van het netwerk en van collectieve en voorliggende voorzieningen). Daarnaast zorg je voor klant- , collega- en teamoverstijgende werkzaamheden in het kader van de Wmo en verricht je bijzondere opdrachten waaronder projecten en klussen t.b.v. het team. Je bent een vakinhoudelijke vraagbaak voor consulenten en verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Tevens ben je verantwoordelijk voor de integrale uitvoering en regie van meldingen met betrekking tot complexe problematiek Wmo breed.

Wie ben je?

Verantwoordelijk, omgevingsbewust, inlevend en analytisch. Je regisseert en neemt initiatief.

Wij vragen:

  HBO werk- en denkniveau

  Aantoonbare ervaring in het werkveld; generalist met bij voorkeur ruime ervaring met GGZ problematiek.

  Kennis van de relevante wet- en regelgeving; AWBZ/Wmo/ZvW.

  Kennis van de doelgroep, ziektebeelden, psychische en psychosociale problematiek.

Kennis van Suite.

  Uitgebreide kennis op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als allround consulent Wmo maximaal € 3.968 bruto per maand verdienen (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Voor een consulent Wmo is dit maximaal € 3.520 bruto per maand (schaal 8). Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime of parttime functie van minimaal 28 tot maximaal 36 uur per week. We zijn op zoek naar meerdere (allround) consulenten Wmo. Het betreft een dienstverband van 1 jaar, met de intentie deze daarna om te zetten in een vast dienstverband.

Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is met ruim 93.000 inwoners een van de grote steden van Limburg met volop kansen, een bloeiende economie voor de gemeente en de regio, een rijke historie en aantrekkelijke omgeving. We werken samen met inwoners en partners aan een gemeente waarin het goed wonen, leven, werken en ontspannen is.

De directie van de gemeente Sittard-Geleen geeft richting aan de koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie met de blik naar buiten. Op weg naar een organisatie die inspeelt op (toekomstige) ontwikkelingen. Ruimte gevend aan ondernemerschap van de medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderend. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Met als doel om meer maatschappelijke resultaten te bereiken voor en met inwoners, ondernemers en partners in de gemeente.

Onze medewerkers zijn professioneel en toegankelijk, werken flexibel en klantgericht met de blik naar buiten.

De gemeentelijke organisatie bestaat op dit moment nog uit drie lagen: 2 directeuren, 4 clusterhoofden en daaronder 21 teammanagers. Op dit moment kantelt de organisatie stap voor stap naar een directiemodel waarin de laag clusterhoofden zal verdwijnen.

Er werken zo’n 875 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. De taken van de organisatie zijn ondergebracht in 5 clusters: Beleid, Dienstverlening, Sociale Zaken, Ruimtelijke Projecten & Beheer en Bedrijfsvoering.

In deze functie werk je bij het cluster Sociale Zaken in het team Zorg/Wmo.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 31 mei a.s. via de button solliciteren.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Wilting, teammanager Zorg, tel. 06 – 21846204 of Irene Roufs coördinator Wmo +31 6 25695796.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, HRM-adviseur via +31 46 477 7697.

De eerste gesprekrondes zijn gepland op 3 en 5 juni a.s. Geselecteerde kandidaten zullen op 2 juni a.s. ’s middags telefonisch op de hoogte worden gesteld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.