Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur Verbijzonderde Interne Controle

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adviseur Verbijzonderde Interne Controle

Ben jij op zoek naar een functie waarin jij samen met collega’s van Concerncontrol en Business Control het college van B&W, onze directie en organisatie adviseert op het gebied van getrouw en rechtmatig financieel handelen? Ben jij bovendien specialist op het gebied van interne controle met een sterkte focus op financiële rechtmatigheid? Lees dan verder! Als Adviseur Verbijzonderde Interne Controle (VIC) ben jij dé regisseur van de verbijzonderde interne controles binnen gemeente Sittard-Geleen.

De stad

Sittard-Geleen ligt in het smalste deel van Nederland, grenzend aan België en Duitsland: de Euregio Maas-Rijn. Met onze ruim 92.500 inwoners is het de centrumgemeente van de regio en de derde gemeente van de provincie Limburg. Samen met Maastricht, Heerlen en de andere Zuid-Limburgse gemeenten hebben wij de ambitie om één van de aantrekkelijkste regio’s te worden in Europa.

De gemeente ligt in de prachtige Maasvallei met een vloeiende overgang naar het heuvelland. Als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, onderwijs- en onderzoeksorganisaties komen mensen uit alle windstreken naar Sittard-Geleen. Onderscheidend zijn: automotive (VDL NedCar), logistiek (Barge Terminal), zorg (Zuyderland), chemische industrie (Sabic, OCI), MKB en, niet in de laatste plaats, de Brightlands Chemelot Campus waar innovatie centraal staat. Sittard-Geleen ligt op een knooppunt van infrastructuur met de grootste binnenhaven van Nederland, internationale snelwegen en de directe nabijheid van een vliegveld. Er is een ruim onderwijsaanbod van vmbo-scholen tot universitaire opleidingen die nauw samenwerken met het bedrijfsleven.

Het is prettig wonen, werken en leven in Sittard-Geleen.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid. Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit.

Onze organisatie bestaat op dit moment uit twee lagen: 5 directeuren, een concerncontroller en daaronder 24 teammanagers. Er werken zo’n 945 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

De Functie

Vanaf boekjaar 2022 verschuift de rechtmatigheidsverantwoording van de accountant naar het college van burgermeesters en wethouders. Daarom geeft Sittard-Geleen een extra impuls aan de uitvoering door het creëren van deze functie als ook het opstellen van een plan van aanpak. De uitvoering van het plan van aanpak wordt samen met de teammanagers, proceseigenaren en (kwaliteit)medewerkers opgepakt.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de uitvoering interne controle op de belangrijkste processen binnen onze gemeente. Hiervoor inventariseer je samen met jouw collega's de risico's en beheersmaatregelen in de bedrijfsprocessen. Deze risico-inventarisatie vertaal je jaarlijks in het Interne Controlplan voor het college. De controles voer je samen met collega's uit en/of voert daar een review op uit. Je legt de controles vast in ons nieuw risicomanagement systeem. Je zoekt daarvoor afstemming met de accountant over het controleplan, de aanpak en omvang van de controles en de aandachtspunten. Je stelt in afstemming met de Concernadviseur Controlling de rechtmatigheidsverantwoording op voor het college. Jij maakt onderdeel uit van het team Financiën.

Wat ga je doen:

  • Opstellen van een intern audit/controleplan ten behoeve van de verbijzonderde interne controle.
  • Uitvoeren controleplan, interne audits en bijbehorende dossiers ter onderbouwing van de rechtmatigheidsverantwoording.
  • Vastleggen van bevindingen in een controlerapport en opstellen rechtmatigheidsverantwoording.
  • Signaleren van knelpunten met betrekking tot de kwaliteit en doen van verbetervoorstellen.
  • Bewaken de voortgang van de werkzaamheden en stemt zo nodig af met de business- en teamcontrollers.
  • Het door ontwikkelen van de interne beheersing binnen het team en de organisatie.
Het team

Het team Financiën bestaat uit ruim 40 enthousiaste collega’s. Samen staan we aan de lat voor de taken op financieel gebied in de ruimste zin des woords. We dragen zorg voor het betalingsverkeer, voor de financiële administratie, de financiële informatievoorziening, de financiële analyse, financiële adviezen, de fiscaliteiten, de interne controle en het tot stand komen van de P&C-producten op concernniveau.

We zijn een team in ontwikkeling. De huidige ontwikkelingen in de organisatie vragen van ons team dat, qua dienstverlening naar de klant, anders gewerkt moet worden. We werken aan de organisatie van de toekomst waarin we vooruitkijken en kiezen voor duurzame oplossingen. We verwachten van jou dat je hieraan bijdraagt. Samen met je collega’s geef je invulling aan een gemeente die werkt aan het bereiken van maatschappelijke resultaten.

Het team heeft de afgelopen tijd een beweging gemaakt. Van buiten naar binnen en het werken vanuit de bedoeling staan centraal. Elke collega mag hier zijn of haar professionele ruimte zoeken. Samen en in verbinding met de opgaven en doelen van de organisatie is richting gegeven aan vernieuwing en verbetering van enkele processen op financieel gebied. Momenteel staat het team voor een verdere optimalisatie van de financiële –en control functie. De contouren van deze doorontwikkeling zijn vastgesteld. De komende periode staat in het teken van verdere uitwerking en inrichting. Verder bouwen is het doel!

Wie ben je en wat breng je mee?

Je hebt ruime audit-ervaring en/of ervaring als (senior) adviseur binnen het (openbaar) bestuur op het gebied van verbijzonderde interne controles en/of bedrijfsvoering. Ook heb jij een stevige persoonlijkheid, kun je meebewegen als het nodig is en wil je vooral als objectief en onafhankelijk adviseur voor onze organisatie werken. Daarnaast heb je onderstaand profiel:

  • Een afgeronde hbo opleiding.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring bij lokale overheden.
  • Een specifieke audit-opleiding (e.g. RA) en/of ervaring in de accountancy is een pré

Wensen:

  • Het zelfstandig uit kunnen voeren van (Verbijzonderde) Interne controle bij overheidsorganisaties.
  • Ervaring hebben met de controle van (EU)-aanbestedingen bij overheidsorganisaties.
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving (BBV / BBVW, BADO. Rechtmatigheid).
  • Invulling kunnen geven aan hoor- en wederhoor met proceseigenaren.
  • Het kunnen schrijven van interne controle rapporten.
  • Dossiervorming, digitaal, inclusief audit-trail van werkzaamheden.
  • Kennis en ervaring hebben met het opzetten van steekproefmethodes.

Tenslotte herken je jezelf in de volgende competenties:

  • Je hebt een positieve, proactieve en kritische werkhouding;
  • Je toont eigenaarschap en verantwoordelijkheid;
  • Je bent analytisch, betrouwbaar en zorgvuldig
  • Je legt de focus op kwaliteit en service, feitelijk en secuur.
Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en openstaan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Als Adviseur Verbijzonderde Interne Controle kun je maximaal € 5.169,-- bruto per maand verdienen (salarisschaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op.

Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 6 september 2021 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 16 september 2021.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de teammanager Financiën Sandra Blom, e-mail:sandra.blom@sittard-geleen.nl Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Dan Geelen, e-mail: dan.geelen@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.