Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur P-zaken Vidar (herhaalde oproep)

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adviseur P-zaken Vidar (herhaalde oproep)

Ben jij hands-on, enthousiast en deskundig op HR gebied?

Dan zoeken we jou!

Wat doe je?

In je rol als Adviseur P-zaken, inspireer, informeer en ondersteun je leidinggevenden als het gaat om uiteenlopende HR-zaken van het mensontwikkelingsbeleid en het personeels- en organisatiebeleid. Gesprekken kunnen gaan over inzetbaarheid, functioneren, ontwikkeling, gezond en veilig werken van medewerkers, maar ook over gedrag en cultuur. Verder draag je bij aan de ontwikkeling van HR-beleid.

Het is jouw doel om dienstverlenend naar leidinggevers te zijn. Als er vragen zijn, kun jij helpen, zodat er snel een oplossing komt of wordt gevonden. Tevens heb jij een signalerende functie

Je informeert en adviseert leidinggevenden en medewerkers over de interpretatie en toepassing van personele en organisatorische regelingen zoals de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden van de medewerkers (Participatiewet- en Sw-doelgroep) binnen het leerwerkbedrijf bij Vidar. Hiervoor heb je veel contact met het management, teammanagers en medewerkers. Tevens bewaak je de mensontwikkelingsprocessen. Je adviseert en bemiddelt bij conflicten en bijzondere situaties.

Wie ben je?

Je neemt initiatief, bent daadkrachtig, pakt kansen en zoekt de grenzen op met aandacht voor de doelgroep.

Je staat open voor feedback. Dit geldt ook voor het aanspreken van je medewerkers of andere collega’s en draagt daarmee bij aan de verbetercultuur binnen Vidar. Je vindt het vanzelfsprekend om relaties goed te onderhouden en bouwt makkelijk een netwerk op.

Wat weet jij?

Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding Je hebt kennis over de Participatiewet, de wet Sociale werkvoorziening, Wet verbetering Poortwachter en het arbeidsrecht. Je bent ICT-minded en hebt affiniteit met cijfers, salaris- en administratieve processen.

Ervaring met de doelgroep en kennis van de cao WSW is een pré.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Hybride werken maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van een uitgebreid opleidingsprogramma.

Als Adviseur P-zaken kun je maximaal € 4.651,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een functie voor 36 uren per week.

De organisatie

In deze functie werk je voor Vidar. Vidar is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen en is de naam voor de samenwerking tussen sociale diensten van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, het leerwerkbedrijf (voormalig Vixia BV) en het WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Vidar biedt geïntegreerde dienstverlening aan voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep. Het preventief versterken van de doelgroep om hen naar werk of participatie te begeleiden hetzij de vitaliteit te behouden óp de werkplek is één van de nieuwe opgaven.

De gemeente Sittard-Geleen is volop in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Formeel maak je deel uit van het team HR. Het team HR adviseert en ondersteunt het management bij de uitvoering van HR-beleid (arbeidsvoorwaarden, personeelsplanning, mobiliteit, opleidingen, loopbaanontwikkeling, arbeidszaken, Arbo, E-HRM, advisering aan WOR-bestuurder etc.). Er werken zo’n 34 medewerkers bij het team HR.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 6 juni a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken. Geef in je brief tevens aan hoeveel uren per week je wilt werken.

In april 2022 is deze vacature eveneens gepubliceerd. Kandidaten die hun interesse kenbaar hebben gemaakt in deze eerdere ronde, worden verzocht nu niet meer te reageren.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gaby Spaan van der Oord, Coördinator HR Vidar, tel.+31 6 38214545 , e-mail gaby.spaanvanderoord@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, Adviseur HRM, tel.+31 6 46191331 , e-mail monique.huveneers@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.