Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur P-Zaken Vidar

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adviseur P-Zaken Vidar

(36 uren p/w, tijdelijk voor de duur van één jaar)

Ben jij hands-on, enthousiast en deskundig op HR gebied?

Dan zoeken we jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

In je rol als Adviseur P-zaken, inspireer, informeer en ondersteun je leidinggevenden als het gaat om uiteenlopende HR-zaken van het mensontwikkelingsbeleid en het personeels- en organisatiebeleid. Gesprekken kunnen gaan over inzetbaarheid, functioneren, ontwikkeling, gezond en veilig werken van medewerkers, maar ook over gedrag en cultuur. Verder draag je bij aan de ontwikkeling van HR-beleid.

Het is jouw doel om dienstverlenend naar leidinggevers te zijn. Als er vragen zijn, kun jij helpen, zodat er snel een oplossing komt of wordt gevonden. Tevens heb jij een signalerende functie

Je informeert en adviseert leidinggevenden en medewerkers over de interpretatie en toepassing van personele en organisatorische regelingen zoals de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden van de medewerkers (Participatiewet- en Sw-doelgroep) binnen het leerwerkbedrijf bij Vidar. Hiervoor heb je veel contact met het management, teammanagers en medewerkers. Tevens bewaak je de mensontwikkelingsprocessen. Je adviseert en bemiddelt bij conflicten en bijzondere situaties.

Wat breng je mee?

Je neemt initiatief, bent daadkrachtig, pakt kansen en zoekt de grenzen op met aandacht voor de doelgroep.

Je staat open voor feedback. Dit geldt ook voor het aanspreken van je medewerkers of andere collega’s en draagt daarmee bij aan de verbetercultuur binnen Vidar. Je vindt het vanzelfsprekend om relaties goed te onderhouden en bouwt makkelijk een netwerk op.

Daarnaast heb je een afgeronde relevante HBO opleiding. Je hebt kennis over de Participatiewet, de wet Sociale werkvoorziening, Wet verbetering Poortwachter en het arbeidsrecht. Je kunt goed omgaan met personeelssystemen.

Ervaring met de doelgroep en kennis van de cao WSW is een pré.

Wij bieden!

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week, tijdelijk voor de duur van één jaar. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

• Een salaris tot € 5.009,00 bruto per maand (schaal 10).

• € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.

• Een eigen mobiele telefoon en device.

• Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar

• De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.

• een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

De organisatie

In deze functie werk je voor Vidar. Vidar is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen en is de naam voor de samenwerking tussen de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 650 met een indicatie op een beschutte werkplek of gedetacheerd in het bedrijfsleven. Wij hebben zo’n 800 participatiekandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Bedrijven kunnen bij Vidar terecht voor het invullen van hun personeelsbehoefte, advies over inclusief ondernemen, subsidies en regelingen. Ook kunnen bedrijven productiewerk door de 250 collega’s in onze productiehallen laten uitvoeren. 

Formeel maak je deel uit van het team HR. Het team HR adviseert en ondersteunt het management bij de uitvoering van HR-beleid (arbeidsvoorwaarden, personeelsplanning, mobiliteit, opleidingen, loopbaanontwikkeling, arbeidszaken, Arbo, E-HRM, advisering aan WOR-bestuurder etc.). Er werken zo’n 34 medewerkers bij het team HR.

Ben jij enthousiast?

Je sollicitatie zien we dan graag uiterlijk 8 juni a.s. tegemoet via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gaby Spaan van der Oord, Coördinator HR Vidar, tel.+31 6 38214545 , e-mail gaby.spaanvanderoord@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, Adviseur HRM, tel.+31 6 46191331 , e-mail monique.huveneers@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld