Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur inkoop

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adviseur inkoop

Ben jij een adviseur op het gebied van inkoop en aanbestedingen? Wil je werken in een dynamische en gevarieerde inkoopomgeving? Ben je een teamspeler, kun je “out of the box” denken en kun je met de juiste klankkleur aansluiten op de hulpvragen van onze klanten? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

Onze stad

Sittard-Geleen ligt uniek, in het smalste deel van Nederland, tussen België en Duitsland: de Euregio Maas-Rijn. Met onze ruim 91.500 inwoners is het de centrumgemeente van de regio en de derde gemeente van de provincie Limburg.

Herkenbaar is de gemeente door de prachtige Maasvallei en de vloeiende overgang naar het Heuvelland. Als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, onderwijs- en onderzoeksorganisaties in de topsector Chemie, komen mensen uit alle windstreken naar Sittard-Geleen. Er is een ruim onderwijsaanbod: van vmbo-scholen tot universitaire opleidingen. Veelal in nauwe wisselwerking met het bedrijfsleven. Onderscheidend zijn: automotive (VDL NedCar), logistiek (Barge Terminal), zorg (Zuyderland), chemische industrie (Sabic, OCI), MKB en, niet in de laatste plaats, de Brightlands Chemelot Campus met vele onderwijsfaciliteiten. Sittard-Geleen vormt een knooppunt van infrastructuur met de grootste binnenhaven van Nederland, internationale snelwegen en de nabijheid van een vliegveld.

Er is een gevarieerd aanbod van woningen voor eenieder tegen betaalbare prijzen (huur en koop). Kortom het is prettig wonen, werken en leven in Sittard-Geleen.

De gemeente Sittard-Geleen streeft naar een opgavegerichte en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Sittard-Geleen heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

De organisatie

De directie geeft richting aan de koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie met de blik naar buiten. Op weg naar een organisatie die inspeelt op (toekomstige) ontwikkelingen. Ruimte gevend aan ondernemerschap van de medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderend. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Met als doel om meer maatschappelijke resultaten te bereiken voor en met inwoners, ondernemers en partners binnen en buiten de gemeente.

Onze medewerkers zijn professioneel en toegankelijk, werken flexibel en klantgericht met de blik naar buiten.

In deze functie werk je bij het team Facilitaire Services. Dit team adviseert en ondersteunt het bestuur, het management en de organisatie op adequate wijze (actueel, direct, kwalitatief en slagvaardig) op het gebied van huisvesting, archief en inkoop- en aanbesteding. Een team van ruim 40 medewerkers staat voor je klaar voor het uitvoeren van allerlei vragen verzoeken en opdrachten. Het team bestaat uit 3 units, waaronder de unit Inkoop.

De functie

Als adviseur inkoop werk je – samen met je collega adviseurs inkoop (9,5 fte) - binnen de unit Inkoop voor de gehele organisatie en help je klanten met hun geplande en ad hoc optredende inkoopbehoeftes. Je ondersteunt de senior inkoopadviseur in het voortdurende verbeteren van de inkoopfunctie en het inkoopbeleid. Je bent op de hoogte van de inkoop- en aanbestedingskaders en weet samen met de klant hierbinnen de beste oplossingen te vinden. Verder denk je mee bij het centraal vormgeven, uitvoeren, monitoren en innoveren van contract- en leveranciersmanagement. Tot slot draag je mede zorg voor het vormgeven en uitvoeren van inkooppakketmanagement en bijhorende analyses.

Wat doe je ?

Als adviseur inkoop heb je de volgende hoofdtaken:

  • Verantwoordelijk voor de commerciële en juridische inkoopadvisering;
  • Geeft mede vorm aan het inkoopbeleid op tactisch operationeel niveau;
  • Zorgt voor begeleiding, vormgeving en bewaking van aanbestedingen;
  • Mede zorgdragen voor het uitvoeren, monitoren en innoveren van centraal contractmanagement en leveranciersmanagement;
  • Mede zorgdragen voor het vormgeven en uitvoeren van inkooppakketmanagement.

Wat vragen we

Als adviseur inkoop heb je een positieve grondhouding met een kritische blik. Je kunt de juiste risico-inschatting maken.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

  • HBO+ werk- en denk niveau, verkregen middels een afgeronde relevante opleiding op gebied van Inkoop (Nevi 1 en 2 of hiermee vergelijkbaar, aanvullende cursussen op dit vakgebied en bereidheid om je vakkennis te verbreden)
  • Je hebt bij voorkeur 3 jaar (Europese) aanbestedingservaring in de publieke sector
  • Proactief en zelfstandig kunnen werken
  • Ervaring binnen een complexe en politiek gedreven organisatie.
Jij
  • Kunt initiatief nemen
  • Bent klantgericht en doelgericht
  • Hebt analytisch vermogen
  • Bent oplossings- en resultaatgericht
  • Hebt inlevingsvermogen
  • Kunt samenwerken en bent gericht op ‘verbinden’
  • Bent een succesvol onderhandelaar
  • Bent flexibel, energiek, leergierig en meedenkend

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Faciliteiten voor het realiseren van de gewenste balans zijn onderdeel van het pakket wat we bieden. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als adviseur inkoop maximaal € 4494,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 12 februari 2021 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 25 februari 2021.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met John Janssens, Teammanager Facilitaire Services,jm.janssens@sittard-geleen.nl tel. +31 6 21253048 , of omtrent de inhoud van de functie met Ando Gouders, Senior inkoopadviseur, ando.gouders@sittard-geleen.nl tel: +31 6 25403044

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.