Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Strategisch Beleidsmedewerker Economie

Werkgever:Gemeente Heerlen
Plaats:Heerlen

Werk je graag samen om mooie resultaten neer te zetten in Heerlen? Kun jij hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden? Zie jij kansen door partijen met elkaar te verbinden? Kun je ook van buiten naar binnen denken? Maar ook tegen de wind in zeilen als de situatie daarom vraagt? En heb jij affiniteit met het economische domein? Dan is de functie van Strateeg in het team Beleid Economie bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 20 mei 2024 .

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt affiniteit met het brede economisch beleidsveld;
  • Je bent in staat mensen aan je te verbinden;
  • Je kan spelen met de dynamiek binnen een gemeentelijke organisatie;
  • Samenwerken met je collega’s is jouw kracht;
  • Voor jou is opgave gericht, programmatisch en projectmatig werken vanzelfsprekend;
  • Je hebt een goed gevoel voor de bestuurlijke en ambtelijke samenwerking.
  • Aantoonbare ervaring in de rol van opdrachtgever

Wat ga je doen?

Creativiteit, collegialiteit en integraliteit zijn jouw sleutelwoorden. Je schakelt samen met je collega’s binnen de beleidsteams over de prioriteiten die moeten worden gesteld. Hierbij heb je natuurlijk ook oog voor de belangen van externe relaties of initiatiefnemers. Jij hebt vanwege je kennis en ervaring een goed beeld van de opdrachten die maximaal bijdragen aan het realiseren van de (economische) opgaven in Heerlen in brede zin. Je bent in staat om op basis van de beleidskaders heldere opdrachten te formuleren en deze tot uitvoering te (laten) brengen. Samen vertaal je dit in een integraal advies aan het college en/of wethouder(s). Daarnaast ben je ook nadrukkelijk sparringpart-ner voor het bestuur met betrekking tot de opgaven vanuit het domein Stad. Hierbij heb je je eigen regie over het bestuurlijke besluitvormingsproces.

Als strateeg en ook in de rol als ambtelijk opdrachtgever zorg je ervoor dat zowel de directie als het college wordt geïnformeerd over inhoud en voortgang van projecten en opgaven. Hierbij stuur je ook op het beheren en beheersen van risico’s. Jij bent immers de spil tussen de ambities uit het meerjarig bestuurlijk programma en de beschikbare middelen. Daarom kijk je ook mee naar de beschikbare capaciteit van de organisatie en schakel je tijdig met de betrokken bestuurders en managers wanneer daar spanning ontstaat. Het doel is dat er vertrouwen ontstaat ten aanzien van de opdrachten die vanuit het bestuur aan de ambtelijke organisatie worden gegeven. Politieke sensitiviteit is jou dus niet vreemd.

Jouw Team

Het team beleid economie is een samenvoeging van alle beleidsmedewerkers en ondersteuners op de volgende terreinen: economie, sport, arbeidsmarkt, onderwijs en cultuur. Het team is daarom op zoek naar een nieuwe collega die samen met het team, maar ook zelfstandig, een rol gaat vervullen in de functie van strateeg/opdrachtgever.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 0,8 tot 1 fte. Het is mogelijk om meer uren te werken en ADV op te bouwen. De uren worden in onderling overleg bepaald. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. (Dit geldt voor externe kandidaten)

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie “Medewerker Ontwikkeling I” in schaal 12 met een bruto maandsalaris van minimaal € 5.008,- en maximaal € 6.777,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband).

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt ( Vitknip ) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao-gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Johan Essers, manager team Beleid Economie, onder vermelding van vacaturenummer 24041 naar ons secretariaat via e-mailadres: secretariaatstad@heerlen.nl Je kunt solliciteren tot 20 mei 2024 .

Voor meer informatie kun je terecht bij Johan Essers, manager team Beleid Ruimte via e-mailadres: j.h.essers@heerlen.nl of bij René Roelofsen via mailadres r.roelofsen@heerlen.nl

Voor vragen over de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gerjo Gillissen, Adviseur P&O, via e-mailadres: g.gillissen@heerlen.nl Voor deze functie wordt intern en extern geworven.