Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Innovation Engineer (WTB)

Werkgever:Ekon
Plaats:Born

Ben jij een creatieve denker die gedijt bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in verschillende werk- en technische processen? En borg jij deze verbeteringen vervolgens in elke laag van onze organisatie? Kom dan bij EKON werken en ontdek de magie achter onze duurzame kunststof productie!

Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde:

Innovation Engineer (WTB) Born / 40 uur

Als Innovation Engineer (WTB) bij EKON ben je niet alleen een waardevol lid van ons team, maar ook een cruciale schakel in het streven naar voortdurende verbetering. Jouw creatieve geest, analytische en technische vaardigheden en goede communicatie zijn de sleutels tot het optimaliseren van onze processen. We zoeken een echte Techneut met brede interesses!

Een dag uit jouw leven als Innovation Engineer (WTB) bij EKON:

Op een typische maandagochtend analyseer je de dienstrapporten om te zien hoe onze productie het afgelopen weekend is verlopen. Samen met de productiemanager stel je een plan op voor de week en identificeer je gebieden waar verbeteringen mogelijk zijn. Dit uiteraard ook met het oog op de lange termijn planning en die mooie stip op de horizon: de productiehal en werkomgeving van de toekomst.

Gewapend met kennis van werktuigbouwkunde, kunststoffen en procesverbetering, ga je aan de slag. Waar het kan pluk je het laaghangende fruit door snel en efficiënt problemen op te lossen. Of het nu gaat om procesproblemen of kwaliteitskwesties, jij bent de held die ze aanpakt en oplost.

Je dag omvat vervolgens vele verschillende taken: van gegevensanalyse en overleg met teams, tot procesevaluaties en het verlenen van verdere assistentie bij verbeteringsprojecten. Je werkt dus nauw samen met verschillende afdelingen aan het identificeren, implementeren en opvolgen van verbeteringen. Je brengt jouw specialisme op het gebied van bijvoorbeeld 5S en Lean samen met onze specialisten in de productieomgeving. Rapportage en documentatie maken ook deel uit van je taken, want jouw bevindingen vormen de basis voor onze voortdurende groei en innovatie.

Over EKON:

Bij EKON gaan we verder dan het simpelweg produceren van kunststof. We zijn tovenaars in het omtoveren van (gerecycled) plastic tot innovatieve oplossingen die een positieve impact hebben op onze planeet. Onze gietranden uit gerecycled kunststof zijn slechts het topje van de ijsberg. Met een team van ongeveer 45 getalenteerde individuen blijven we ons productieproces verbeteren en optimaliseren, om zo tot mooie kunststof plaat en band oplossingen te komen.

Herken jij jezelf als Innovation Engineer (WTB) in het volgende profiel:

  • Analytisch denkvermogen: Jij brengt het HBO werk en denkvermogen mee om bijvoorbeeld complexe gegevens te analyseren en inzichten te genereren die leiden tot verbeteringen in onze processen. Je kunt patronen identificeren, problemen oplossen en strategieën ontwikkelen om efficiëntie te verhogen.
  • Technische interesse: Je bent een échte Techneut. Een diepgaand begrip van werktuigbouwkunde en kunststoffen is handig voor deze rol. We begrijpen dat niet iedereen dit meteen met zich mee zal brengen. Hierom vragen wij aan jou dat je bereid bent om samen met ons te investeren in jouw technische kennis. Hiervoor is technische interesse uiteraard wel handig!
  • Communicatieve en sociale vaardigheden: Als Innovation Engineer bij EKON werk je nauw samen met verschillende teams en afdelingen. Je moet in staat zijn om effectief te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, en in staat zijn om jouw ideeën en bevindingen duidelijk over te brengen aan anderen. Tegelijkertijd zien wij graag dat je openstaat voor ideeën vanuit de werkvloer en onze specialisten: Samen maken we het succes!
  • Ervaring met Lean en 5S: Kennis en ervaring met bijvoorbeeld Lean-methodologieën en 5S-principes zijn een pluspunt. We zoeken naar kandidaten die bekend zijn met deze methoden en die ze kunnen toepassen om onze processen verder te verbeteren en te stroomlijnen.
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal.
  • ’T hölp ouk waal as se dialek kins spraeke.
  • You additionally have a good written and spoken command of the English language.
  • Een goed gevoel voor humor … Zonder dollen, we zijn een hecht team en werken hard, maar vinden het ook zeker belangrijk om tijd te hebben voor elkaar en een lolletje.

Wat heeft EKON jou te bieden?

Naast een trotse werkgever met een duurzame missie, bieden wij het volgende:

  • Wij volgen waar het kan de kunststof, rubber & lijmindustrie cao, met diverse aanvullende regelingen zoals bedrijfsfitness;
  • Werkweek van 40 uur;
  • In beginsel en afhankelijk van ervaring, kennis en kunde een salaris tussen de € 3500,- en € 4500,-
  • Mogelijkheid tot het volgen van vakgerichte cursussen of trainingen: Laat ons gerust weten waarin jij denkt dat het handig is om een opleiding in te volgen. Uiteraard gaan wij met jou aan de slag om ons productieproces en productportfolio onder de knie te krijgen.
Klaar voor de nieuwe uitdaging?

Stuur ons een mail met CV en motivatiebrief via r.soree@ekon.nl Even geen actueel cv bij de hand of mogelijkheid om nu direct een motivatie te schrijven? Stuur dan jouw contactgegevens op de mail en wij bellen jou!

Als je nog vragen hebt over de vacature neem dan contact op met Roel Sorée, Productiemanager, telnr. 046 48 91 142