Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Baliemedewerkers

Werkgever:De Domijnen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De Domijnen is een groep van zes ondernemende cultuurhuizen: Het Toon Hermans Theater, Filmhuis, Poppodium Volt, Museum Hedendaagse Kunst, Erfgoedcentrum, de Bibliotheek en Educatie. Deze cultuurhuizen creëren zichtbaar meerwaarde voor de mensen in onze stad en regio en werken daarvoor achter de schermen intensief met elkaar samen.

Wij creëren dagelijks de broodnodige sociaal-culturele meerwaarde die de veerkracht van alle inwoners van Sittard-Geleen en omstreken merkbaar ten goede komt.

Samen kleuren wij de stad!

Wij zien onze bibliotheek als een “maatschappelijke” bibliotheek waar je nog altijd terecht kunt om boeken te lenen, maar waar je ook toegang krijgt tot alle denkbare informatie. Waar verbindingen gelegd worden tussen onze (boeken)collectie en actuele gebeurtenissen en thema’s die in onze regio spelen. We willen samen met partners uit ons netwerk gezamenlijke activiteiten oppakken. En we bieden mensen die interessante kennis willen delen ons (virtuele) bibliotheekpodium aan.

Zo zijn onze bibliotheeklocaties plekken om te leren lezen, je te ontwikkelen, naar activiteiten te gaan en om af te spreken.

Voor onze bibliotheken zijn wij op zoek naar: twee baliemedewerkers

  • Een baliemedewerker voor 24 à 28 uur gemiddeld per week; de werkdagen zijn na overleg op de openingstijden van de bibliotheek en leeswinkels.
  • Een baliemedewerker voor 8 uur gemiddeld per week; de zaterdag is een vaste werkdag (5 tot 8 uren, afhankelijk van de werklocatie). De overige uren zijn variabel (in overleg) om verlof en ziekte van collega’s op te vangen.

Jouw taken zijn o.a.:

  • Als baliemedewerker verzorg je, samen met je collega’s, het warme welkom aan de bezoekers. Representatie, uitnodiging en laagdrempeligheid staan centraal. Je ontvangt bezoekers aan de balie/receptie, biedt service en verwijst deze adequaat door.
  • Je verzorgt voorkomende werkzaamheden bij het uitleenproces, zoals het inschrijven van nieuwe leden en wegwijs maken van klanten bij (digitale) programma’s, bijvoorbeeld vanuit de overheid.
  • Je verricht uitvoerende werkzaamheden op het gebied van gebouwenbeheer en opruimen waarmee je zorgdraagt voor de toegankelijkheid, de netheid en het uitnodigende karakter van de bibliotheek.
  • Als in incidentele situaties sprake is van (dreiging van) overlast, benader je deze bezoekers in principe positief, maar spreek je ze zo nodig ook actief aan. In situaties waarin dit niet het gewenste resultaat heeft, treedt je samen met collega’s handhavend op.
  • Je bent alert op initiatieven om de bibliotheek een centrale rol in de lokale gemeenschap te laten innemen en draagt hier ideeën voor aan.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar jou als:

  • je beschikt over een MBO-werk- en denkniveau, samen met een diploma bedrijfshulpverlening (BHV) of de bereidheid dit op korte termijn te behalen;
  • je het visitekaartje wilt zijn van onze bibliotheek. Je kunt en wilt een prettig en rustig verblijfsklimaat bewaken met jouw representatieve, klantgerichte en initiatiefrijke houding maar spreekt bezoekers zo nodig aan op ongewenst gedrag;
  • je (klanten)service kunt bieden aan de bezoekers van de bibliotheek. Zo nodig verwijs je hen naar de juiste organisatie, activiteit, persoon of bestemming.

Omdat de bibliotheken een steeds grotere rol krijgen in de ondersteuning van de gemeenschap bij digitale initiatieven van de overheid, ben jij thuis in actuele digitale tools en kun je hier anderen wegwijs in maken.

Daarnaast:

  • kun je met mensen met uiteenlopende achtergronden en van alle leeftijden omgaan
  • beheers je de Nederlandse taal goed
  • Omdat niet alle bibliotheken makkelijk met openbaar vervoer bereikbaar zijn, is het een pré als je over eigen vervoer beschikt.

Gezien de samenstelling van het team en de bezoekers nodigen wij kandidaten met een niet- westerse achtergrond van harte uit om te solliciteren.

Wat bieden wij

Een werkplek in de prachtige bibliotheek Ligne in het centrum van Sittard en/of in een van de andere bibliotheken in de Westelijke Mijnstreek en Echt-Susteren. Vooralsnog gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar. Voor afloop van deze periode wordt met je besproken of de tijdelijke aanstelling verlengd wordt. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 1.636,- en maximaal € 2.465,-, met uitloopmogelijkheid tot € 2.542,- bruto per maand excl. 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering. Daarnaast bieden we passende secundaire arbeidsvoorwaarden. CAO De Domijnen is van toepassing.

Aanvullende informatie

Het inzien van persoonlijke profielen op Sociale Media kan onderdeel uitmaken van de procedure. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Inge Sieben, coördinator, via inge.sieben@dedomijnen.nl

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan uiterlijk 3 juli 2022 een motivatiebrief en CV via PenO@dedomijnen.nl Geef je in je brief aan voor welke van de vacatures (8 uur of 24 à 28 uur) je beschikbaar bent?

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 8 juli in de ochtend. De uitnodigingen voor de gesprekken worden verstuurd op dinsdag 5 juli a.s.