Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Weekenden)

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Op zoek naar een baan voor in het weekend en wil jij werken in de Ligne in Sittard? Dat kan bij Daelzicht ! Heb jij zowel uitstekende verzorgende als begeleidende capaciteiten en zou je deze graag inzetten voor onze bijzondere cliënten op deze moderne locatie in Sittard? Op zoek naar een uitdagende functie als woonbegeleider in Limburg?

Voor onze moderne locatie aan de Rijksweg Noord in Sittard (Wonen in de wijk) zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor de vacature:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Sittard / Weekenden) 4-8 uur p.w., vast contract

Zo ziet jouw baan eruit

Empathisch vermogen is voor deze baan een must. Je voelt je cliënten maar ook hun familieleden die op bezoek komen en je collega's, goed aan. Voor hen ben je een warme, vrolijke en toegankelijke persoonlijkheid die een goede sfeer weet neer te zetten. Je bent ook flexibel en vindt het leuk dat je van tevoren niet weet hoe de dag gaat verlopen. Verder is het handig als je fysiek fit bent. Ondanks hulpmiddelen gaat het lichamelijk gezien niet om licht werk.

Je werkzaamheden bestaan uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. De nadruk van jouw taken ligt op de begeleiding en verzorging van de bewoners in hun dagelijkse ritme. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden waar mogelijk. Je bedenkt creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling of in het behoud van vaardigheden rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten, waaronder slaapdiensten.

Locatieprofiel

Rijksweg Noord is een woonlocatie, gevestigd in een nieuw pand midden in het centrum van Sittard waar 32 cliënten wonen met een licht tot matig verstandelijke beperking. De leeftijd varieert van 24 tot 81 jaar oud. De locatie is opgesplitst in 2 losstaande verdiepingen met 2 losstaande teams. Jij zult gaan werken op de 2de verdieping. Bij de cliënten op de 2de verdieping ligt de nadruk op kwaliteit van leven en verzorging. Cliënten op deze verdieping zijn dan ook voornamelijk ouder wordend. De evolutie op deze locatie laat zien dat we naast de pedagogische insteek steeds meer te maken krijgen met verzorgende en verpleegtechnische handelingen. Vandaar dat wij op zoek zijn naar collega’s met een begeleidende en verzorgende blik om ons fijne team compleet te maken.

Bij de cliënten op de 3de verdieping ligt de nadruk op ontwikkeling en stimuleren van zelfredzaamheid.

Als team vinden wij oog voor elkaar en op z’n tijd samen een lekkere kop koffiedrinken heel belangrijk!

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 35 tussen € 2.258- en € 3.198,- bruto per maand op basis van 36 uur, ga je aan de slag als locatie ondersteuner dan ontvang jij een salaris conform FWG 20 (€ 1.809,- en € 2.524,- bruto per maand op basis van 36 uur).
  • Direct een vast dienstverband voor 4-8 uur per week in de functie Medewerker Begeleiding A (of locatie ondersteuner). Als je graag meer contracturen wil, is dat mogelijk door inzet in de buurtflex van regio Westelijke Mijnstreek.
  • Flexibele diensten en invloed op je rooster.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Je beschikt over een Mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn. Denk hierbij aan SPW, Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ, Verzorgende IG of (z-)verpleegkundige.
  • Affiniteit met het uitvoeren van verzorgende taken en verpleegkundige handelingen of je staat ervoor open dit te leren.
  • Kennis hoe effectief samen te werken en feedback te geven.
  • Ben jij bezig met een zorgopleiding of beschik jij over een diploma als Helpende? Ook dan zijn er mogelijkheden in de functie van Locatie Ondersteuner.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Het is mogelijk informatie over de functie in te winnen bij Joep Rutten, leidinggevende zorg via telefoonnummer +31 6 11773609.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.