Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Onderwijsassistent Praktijkonderwijs - NT2-leerlingen

Werkgever:DaCapo College
Plaats:Geleen

Wij zoeken

Elk kind heeft recht op gelijke kansen en verdient onderwijs met de beste toekomstmogelijkheden.

Het DaCapo College bereidt leerlingen voor op de arbeidsmarkt, het vervolgonderwijs en een bestendige plaats in de samenleving. Bij ons krijgt elke leerling volop mogelijkheden om eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Het DaCapo College in Sittard-Geleen biedt drie onderwijsvormen aan: vmbo in Sittard, praktijkonderwijs in Geleen en de Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) in Geleen en Sittard. Het praktijkonderwijs (Geleen) kenmerkt zich door een kleinschalige setting waar in een aantrekkelijke en uitdagende omgeving, met een veilige en duidelijke structuur, onderwijs wordt aangeboden aan leerlingen voor wie het vmbo niet haalbaar is en die veelal uitstromen naar betaalde arbeid. In diezelfde setting biedt de Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) onderwijs in de Nederlandse taal (NT2) aan aan nieuwkomers in Nederland, bereiden we hen voor op een plek in de Nederlandse maatschappij en onderzoeken we de doorstroommogelijkheden binnen het Nederlandse onderwijs.

Voor het praktijkonderwijs in Geleen zijn we op zoek naar een onderwijsassistent die echt iets met taal heeft (1,0 fte).

Het praktijkonderwijs van DaCapo College biedt onderwijs aan leerlingen die het beste leren in de praktijk. Veel van onze leerlingen beginnen vanaf hun achttiende levensjaar aan hun bestaan als zelfstandige burger in onze maatschappij. Ons praktijkonderwijs bereidt hen optimaal voor op dat bestaan en is gericht op de levensgebieden wonen, werken, vrijetijd en burgerschap.

We zien aan toenemend aantal nieuwkomers in Nederland dat, nadat ze twee jaar taalonderwijs hebben gevolgd bij de EOA, instroomt in het Praktijkonderwijs. Deze leerlingen hebben nog veel ondersteuning nodig bij het goed verwerven van de Nederlandse taal als tweede taal.

Jij ondersteunt onze docenten en deze leerlingen om de taalverwerving zo goed mogelijk vorm te geven. In AVO-lessen doe je dat door leerlingen te helpen met theorie en in praktijkvakken ga je op zoek naar manieren die de leerling helpen de Nederlandse praktijktaal te leren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van pictogrammen tijdens de lessen techniek, horeca of facilitaire dienstverlening. Samen met ons, maar ook met andere scholen in het land, blijf je op zoek naar wat deze leerlingen helpt zo goed mogelijk de taal op school en in de praktijk eigen te maken en toe te passen. Soms gebeurt dat door de docenten te ondersteunen en soms door met leerlingen individueel of in kleinere groepjes aan de slag te gaan.

Er is ruimte voor de zoektocht naar good practices (hoe doen ze het op andere scholen of op stageplaatsen?), eigen scholing (NT2-specialisme) en het ontwikkelen van hulpmiddelen binnen de eigen school.

Wij vragen

Een succesvol afgeronde opleiding onderwijsassistent (mbo-4);
Je bent flexibel en kunt inspelen op de ondersteuningsbehoefte van leerlingen in het praktijkonderwijs;
Je bent aantoonbaar geïnteresseerd in taalverwerving en taalontwikkeling;
Je ziet het als uitdaging nieuwe methoden te zoeken of te ontwikkelen;
Je kunt goed samenwerken in een team en verbindt avo-docenten met praktijkdocenten;
Je werkt cultuursensitief;
Je bent bereid jezelf, o.a. door scholing, verder te ontwikkelen op het gebied van taalverwerving (NT2);
Ervaring met het praktijkonderwijs is een pre;
Zelf meertalig opgevoed is natuurlijk ook een pre.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

DaCapo College

Het DaCapo College is een school voor vmbo en praktijkonderwijs (pro) en eerste opvang anderstaligen (EOA) in Sittard en Geleen.

Ons prachtige hoofdgebouw (eyecatcher) is gelegen aan de Havikstraat in Sittard. Een paar afdelingen in de bovenbouw zijn gevestigd bij het Fortuna Stadion aan de Milaanstraat. Leerlingen die pro/EOA bezoeken doen dat op de locatie aan de Einighauserweg in Geleen.

We zijn een brede scholengemeenschap voor vmbo en pro/EOA. We bieden naast de mavo maar liefst 8 profielen aan voor onze basis- en kaderleerlingen. Daarnaast zijn we Top Sport Talentschool en leveren een meer dan stevige bijdrage aan de uitbouw van het techniekonderwijs in deze regio.

Meer informatie over DaCapo College

Geïnteresseerd?

Informatie over de vacature en de procedure is in te winnen bij de conrector van het Praktijkonderwijs, de heer Rogér Dudziec (r.dudziec@stichtinglvo.nl)