Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent Nederlands / NT2 voor Eerste Opvang Anderstaligen (EOA)

Werkgever:DaCapo College
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Elk kind heeft recht op gelijke kansen en verdient onderwijs met de beste toekomstmogelijkheden.

Het DaCapo College bereidt leerlingen voor op de arbeidsmarkt, het vervolgonderwijs en een bestendige plaats in de samenleving. Bij ons krijgt elke leerling volop mogelijkheden om eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Het DaCapo College in Sittard-Geleen biedt drie onderwijsvormen aan: vmbo in Sittard, praktijkonderwijs in Geleen en de Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) in Geleen en Sittard. Het praktijkonderwijs (Geleen) kenmerkt zich door een kleinschalige setting waar in een aantrekkelijke en uitdagende omgeving, met een veilige en duidelijke structuur, onderwijs wordt aangeboden aan leerlingen voor wie het vmbo niet haalbaar is en die veelal uitstromen naar betaalde arbeid. In diezelfde setting biedt het EOA onderwijs Nederlandse taal (NT2) aan aan nieuwkomers in Nederland, bereiden we hen voor op een plek in de Nederlandse maatschappij en onderzoeken we de doorstroommogelijkheden binnen het Nederlandse onderwijs. Het EOA van DaCapo College biedt onderwijs aan in Sittard en Geleen.

Voor het onderwijs binnen EOA zoeken wij een docent Nederlands / NT 2 voor 1,0 fte.

Wij vragen

Je bent een bevoegd docent Nederlands / NT2 en je hebt affiniteit met de doelgroep (jonge nieuwkomers in Nederland).
Je hebt een open houding en bent flexibel. Je hebt ervaring met studenten die extra aandacht nodig hebben en kunt hiermee goed omgaan (traumasensitief). Verder ben je in staat om gedifferentieerd les te geven.

Het is een pre als je naast bovengenoemde creatief en ondernemend bent, ervaring hebt met NT2 onderwijs en goed werkt in teamverband. We zijn op zoek naar iemand met een pro-actieve werkhouding die samen met het team de onderwijskwaliteit versterkt.

Wij bieden
Een uitdaging waarin je invloed hebt op de toekomst van honderden leerlingen vind je bij ons. Je krijgt veel vrijheid in het bepalen van de lesinhoud en de didactische werkvormen. Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt ingeschaald in OP schaal LB van de CAO VO. Het betreft een dienstverband voor 1,0 fte, in eerste instantie voor de duur van schooljaar 2023/2024, dus tot en met 31 juli 2024.

Wij bieden

Een aantrekkelijk primair en secudair arbeidsvoorwaardenpakket:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13de maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een keuzebudget, naar eigen inzicht in te zetten, voor extra verlof, kinderopvang of een extra uitkering
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet of fitnessabonnement te kopen
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze mooie en uitdagende baan en heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jos Hendrix, teamleider EOA bij DaCapo College: j.hendrix@stichtinglvo.nl / 06-20970744.