Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ambulant Begeleider (Buddy) & Traject Begeleider

Werkgever:Columbus ontdek jezelf
Plaats:Beek

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ambulant begeleider (buddy) & Trajectbegeleider

Beek (Limburg) 20-32 uur

Ben jij een enthousiaste, flexibele en creatieve duizendpoot die van een uitdaging houdt? Werk je graag met jongeren? Buig jij problematieken om naar uitdagingen ? Stroop jij je mouwen op als alles anders loopt dan gepland en ga je net dat stapje verder? Lees dan verder, want waarschijnlijk zij wij op zoek naar jou!

Ambulant begeleider (buddy)

Als buddy bij Columbus ga je individueel aan de slag met jouw klanten. Je kijkt niet mee vanaf de zijlijn, maar zoekt aansluiting bij de leefwereld van de klant en verkent samen wat deze nodig heeft om zijn of haar leven weer op de rails te kunnen krijgen. Hierbij denk je altijd in kansen en mogelijkheden, want opgeven is nooit een optie. Samen werken jullie toe naar de gestelde doelen! Je werkt hierbij altijd samen met een ervaren trajectbegeleider die met je meekijkt en het hulpverleningsproces samen met jou in goede banen leidt.

Trajectbegeleider

Als trajectbegeleider ben jij verantwoordelijk voor zaken zoals het opstellen van begeleidingsplannen, rapportages en evaluaties. Daarnaast onderhoudt je in- en externe contacten en neem je deel aan verschillende overlegstructuren zoals teamoverleg, RTO’s en intervisie. Klanten met een meer complexe hulpvraag begeleidt je zelf, in andere casussen voer je regie, en kijk je inhoudelijk mee met de buddy die de dagdagelijkse begeleiding vormgeeft.

Over Columbus

Columbus Ontdek Jezelf biedt ambulante en groepsbegeleiding (dagbesteding) aan jongeren tussen 8 en 27 jaar oud. Dit doen wij met inzet van professionele en vaak ook ervaringsdeskundige buddy’s die werken onder aansturing van traject- en systeembegeleiders. Onze klanten hebben uiteenlopende problematieken, vaak meervoudig en complex. Wij willen er zijn voor jongeren die nergens anders meer terecht kunnen en begeleiden en ondersteunen daarbij ook hun systeem indien de situatie hierom vraagt. In dit proces staan wij naast onze klanten, en denken wij altijd in kansen en mogelijkheden, ook wanneer deze er soms even niet meer lijken te zijn.

Ons team

Je komt terecht in een ervaren, enthousiast en gedreven team, dat veelal zelfsturend werkt, en klaar staat voor onze klanten en voor elkaar!

Profiel

Jij bent / hebt:

  • Voor de functie van ambulant begeleider (buddy):
  • Minimaal een afgeronde MBO 3 opleiding sociaal werkveld ;
  • Voor de functie van trajectbegeleider:
  • Een afgeronde HBO opleiding social work, pedagogiek of een gelijkwaardige opleiding waarmee je een SKJ registratie kunt verkrijgen ;
  • Sterke affiniteit met de doelgroep kwetsbare jongeren en bent in staat om makkelijk aansluiting te vinden;
  • Bij voorkeur enige relevante werkervaring, maar levenservaring is zeker ook een pre! Iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en leiding en regie kan nemen wanneer de situatie hierom vraagt;
  • Zelfstandig, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig en hebt een goed relativerend en sterk inlevend vermogen;
  • Goede relationele, mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Je dient in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan twee maanden, of de bereidheid om deze aan te vragen;
  • Je hebt een rijbewijs en je bent in het bezit van een auto.
Geboden wordt

Op basis van functie, opleiding en ervaring, wordt je ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk. De CAO kent een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% en hecht veel waarde aan flexibiliteit (Individueel Keuzebudget). Daarnaast krijg je een vergoeding voor een zakelijk telefoonabonnement en (als trajectbegeleider) een laptop in bruikleen.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden

Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen middels een breed scala interne en externe opleidingen.

Duur

Aanstelling in eerste instantie voor bepaalde tijd. Verlenging en/ of een vaste aanstelling behoort bij wederzijdse tevredenheid zeker tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Spreekt jou dit aan?

We zien jouw sollicitatie met motivatie, vergezeld van jouw CV graag tegemoet via info@columbusontdekjezelf.nl (o.v.v. sollicitatie buddy of trajectbegeleider)

Heb je nog vragen over deze vacature, of wil je meer weten over de inhoud van de functies ? Bel dan met Joep Touw ; 06 25584513

Wij kijken uit naar jouw CV en motivatiebrief! Voor meer informatie zie ook onze website: www.columbusontdekjezelf.nl