Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Laboratorium Expert Karakterisering

Werkgever:Chemelot Innovation and Learning Labs
Plaats:Geleen

Bij CHILL, dé verbinder tussen onderwijs en bedrijfsleven in de wereld van chemie en materialen, zijn we op zoek naar een Laboratorium Expert Karakterisering (full-time) die zowel in-depth kan meedenken over materiaalkundige, multidisciplinaire vraagstukken en daarnaast ook gestructureerd te werk kan gaan in ons uitgebreid karakterisatie laboratorium.

Heb jij een passie voor materialen, chemische analyses en karakterisatie? Wil je aan de slag gaan in een dynamische omgeving waar overheden, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken? Ben je bovendien sterk in het overbrengen van kennis en kunde aan anderen? Dan zou jij wel eens onze ideale collega kunnen zijn!

Wie is CHILL?

CHILL is een publiek-private samenwerking en is het open innovatiecentrum op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Het is een samenwerkingsverband van bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met onderzoek en talentontwikkeling op het gebied van circulariteit en duurzaamheid binnen de chemie en de procestechniek. CHILL heeft als doel om innovatie te stimuleren door het delen van kennis, kunde en faciliteiten en het bevorderen van samenwerking tussen verschillende partijen.

Bij CHILL zijn wij trots op onze bijdrage aan de regionale maatschappelijke uitdagingen: De arbeidsmarktkrapte, de klimaat-, grondstoffen en energietransitie. Samenwerken, leren, verkennen en experimenteren staan hier centraal. Dat doen we via een drietal pijlers:

 • Stimuleringsprogramma’s voor toekomstig talent: samen met onderwijspartners, Brightlands en andere partijen werken aan het vergroten van de instroom in het onderwijs door te laten zien hoe studenten later kunnen bijdragen aan de circulaire wereld van chemie en materialen
 • Innovatie en leren: samen met young professionals (MBO/HBO/WO) werken aan innovatieve oplossingen voor een breed scala aan partners op gebied van duurzaamheid en circulariteit, zodat de young professionals klaar zijn voor de banen van de toekomst
 • Talent Office: het werven en bij- en omscholen van talent voor onze partners en promotie van de (circulaire) wereld van chemie en materialen
 • Hoe ziet jouw rol uit?

  Als Expert Karakterisatie bij CHILL heb je een uitdagende en veelzijdige rol. Je maakt deel uit van het Lab team en rapporteert aan de Senior Teamlead Material Science & Circular space.

  Van dag tot dag voer je zelfstandig laboratorium werkzaamheden uit op het gebied van materiaalkarakterisatie (o.a. mechanische, chemische en thermische eigenschappen) voor onderzoeksopdrachten vanuit de industrie en tevens ben jij het aanspreekpunt voor lastige vraagstukken. Er wordt dan ook geacht hierover mee te denken om tot een om tot een succesvolle oplossing te komen. Je houdt de kennis en kunde, met betrekking tot nieuwe technieken in het werkveld, op peil en bouwt deze verder uit waar nodig.

  Daarnaast ben je ook verantwoordelijke voor de begeleiding van MBO- en HBO-studenten die meewerken aan deze onderzoeksopdrachten. Je stuurt studenten aan en werkt samen met onze onderwijspartners in projecten, waarin jij de studenten begeleidt in hun werkzaamheden en een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling.

  Tot slot, ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het lab. Denk hier aan veiligheid, orde en netheid, kwaliteitsborging en het onderhouden van de apparatuur en processen op het lab.

  Wat breng jij, bij voorkeur, mee?

  • Jij hebt een academisch werk- en denkvermogen en minimaal 5 jaar kennis en ervaring in het vakgebied;
  • Je kunt gestructureerd en pragmatisch te werk gaan in een dynamische omgeving;
  • Je bent assertief en hebt een zelfstandige attitude;
  • Werken onder druk en multitasking is dan ook een drijfveer om het beste uit jezelf en je omgeving te halen;
  • Je bent bereidt om collega’s te helpen en kennis en kunde over te dragen om hen zo naar een hoger niveau te brengen;
  • Open communicatie is hoe jij opereert en je durft kritisch naar jezelf en naar anderen te zijn;
  • Jezelf ontwikkelen en de mensen om je heen daarin meenemen is waar jij enthousiast van wordt;
  • Je weet prioriteiten te stellen en de focus te houden op het hoger doel in het belang van de organisatie.

  Waar kom je terecht?

  Bij CHILL werken ongeveer 40 medewerkers en wij zijn gehuisvest op de Brightlands Chemelot Campus te Geleen. Hier hebben we eigentijdse kantoor- en vergaderruimte, laboratoria en onze Circular Space (opschaalfaciliteit) ter beschikking. Thuiswerken behoort in deze functie niet/zeer beperkt tot de mogelijkheden.

  Wat wij bieden:

  Bij CHILL bieden wij jou een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische omgeving, waarbij je samenwerkt met een leuke mix van enthousiaste, veelal jonge collega's. Het salaris is marktconform en afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een collectiviteitskorting voor je zorgverzekering, korting op veel bekende A-merken via het werknemersloket, pensioenregeling en kun je gebruikmaken van vitaliteitsprogramma’s zoals ODS. Ook kun je deelnemen aan uiteenlopende sport- en ontspanningslessen op de Brightlands campus.

  Voor meer informatie neem gerust contact op met Rody Weijermans, Senior Teamlead bij CHILL, via 06-42343507 of per e-mail rody.weijermans@chillabs.nl Om te solliciteren, klik op de sollicitatiebutton die doorlinkt naar JobToolz. Je kunt tot en met 4 maart 2024 solliciteren op deze vacature