Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Machinist in opleiding

Werkgever:Arriva
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Functienaam: Machinist in opleiding (fulltime) Standplaats: Maastricht / Heerlen / Venlo / Nijmegen

In de ochtend de zon zien opkomen, prachtige vergezichten en een werkplek die nooit verveelt. Dat kan! In de functie van treinmachinist ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en veilig besturen van onze treinen. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de reizigers veilig en op tijd naar hun bestemming worden gebracht. Dit doe je volgens de dienstregeling en je informeert hen zowel op het perron als in de trein over vertrek- en aankomsttijden. Ook verhelp jij kleine technische storingen tijdens de rit. Jij zorgt ervoor dat iedereen een prettige reis heeft en op tijd op zijn of haar bestemming arriveert!

Opleiding tot treinmachinist bij Arriva

Het opleidingstraject tot machinist duurt 5 maanden en wordt betaald door Arriva. Begin november ga je van start in Zuid Limburg. In de klas krijg je alle theorie en “op de bok” in het voorste gedeelte van de trein leer je alles over de praktijk. Als je de examens met goed resultaat hebt afgerond, mag je zelfstandig rijden. Uiteraard begeleiden onze mentoren je hierin.

Indien je belangstelling hebt in de opleiding tot machinist dan is het belangrijk om te weten dat het opleidingstraject loopt van 1 november 2020 t/m 31 maart 2021. Let op! deze gehele periode dien je fulltime beschikbaar te zijn; de opleidingsdata kunnen niet gewijzigd worden.

Wie zoeken we?

Het werken als machinist vraagt wat van jouw zelfstandigheid. Ook al ben je als machinist met name zelfstandig aan het werk, het is belangrijk dat je goed weet te communiceren met je collega’s. Veiligheid staat tijdens het werken bij jou voorop. Jij houdt controle over die enorme machine en brengt onze reizigers veilig naar hun bestemming. Je bent nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en die heb jij dan ook zo onder de knie.

  • Je hebt minimaal een diploma op mbo 3, bij voorkeur mbo 4 niveau;
  • Je beheerst de Nederlandse taal;
  • Je bent niet kleurenblind;
  • Je bent niet groter dan 1,95 meter;
  • Je beschikt over eigen vervoer om naar je werk te komen;
  • Je bent woonachtig binnen max. 30 autominuten van de standplaats Heerlen / Maastricht / Venlo / Nijmegen i.v.m. onregelmatige werktijden;
  • Je kunt een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanleveren.

Quotes van onze machinisten “Een trein rijden is een unieke ervaring. Verantwoordelijk en uitdagend werk, met het mooiste uitzicht van Nederland!” Tjeerd Vang, Machinist Maastricht

“Een baan als machinist bij Arriva biedt afwisseling en vrijheid waarbij je onze reizigers veilig en comfortabel over het Limburgse spoor vervoert” Marc Sanders, Machinist Heerlen

Wat bieden wij jou?

Je komt in een hechte groep mensen die op een informele wijze met elkaar omgaan. Van machinisten die net als jij pas zijn gestart, tot ervaren collega’s die al jaren in het vak zitten. Je werkt op wisselende tijden en dagen, maar je kunt veel invloed uitoefenen op je werkdagen en -tijden en je weet ruim van tevoren hoe jouw rooster eruitziet.

  • De opleidingskosten voor treinmachinist Volledig Bevoegd worden door Arriva betaald;
  • Je ontvangt een maandelijkse bruto vergoeding van € 1.748,- tijdens de opleiding treinmachinist Volledig Bevoegd;
  • Wanneer het opleidingstraject succesvol is afgerond, ben je verzekerd van een baan voor tenminste 31 uur per week met uitzicht op een vaste baan;
  • Na afronding van de opleiding verdien je een goed salaris (€ 2.174,- oplopend tot € 3.096,- bruto per maand) met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een gemiddelde onregelmatigheids-toeslag van € 350,- bruto per maand en een goede pensioenregeling (SPF);
  • Per gereden daadwerkelijke machinistendienst ontvang je een vergoeding van € 9,00 bruto per dag;
  • Je valt onder de cao Multimodaal Vervoer;
  • Baangarantie voor minimaal 31 uur per week;
  • Uitzicht op een vaste baan;
  • Hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit in werkdagen en -tijden;
  • Arriva vrij vervoerpas waarmee je gratis kunt reizen in alle bussen en treinen van Arriva;
  • Bedrijfsfitnessregeling.

Openbaar vervoer waar je op kunt vertrouwen, dat is waar wij ons hard voor maken. Of je nou met de trein of bus gaat: wij zorgen voor een goede reis. Wie met Arriva reist, merkt het verschil. Wil jij met ons samen het verschil maken?

Arriva ook dit jaar weer Top Employer!

Ben je enthousiast?

Stuur dan je motivatiebrief en cv vóór 20 juli 2020 naar sollicitatie@arriva.nl Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Tatjana van Tiggelen (Recruiter Limburg) op maandag, dinsdag en donderdag, telefoon 06 – 15 05 47 61.

Geschikte kandidaten nodigen we uit voor een informatieavond die op 28 juli a.s. plaatsvindt in Valkenburg (L). Noteer deze datum voor de zekerheid alvast in je agenda!

Een psychologisch onderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.